Atlas Vantaan kausi päätökseen Kalliossa

Atlas Vantaa päätti kautensa Helsingin urheilutalolla, missä viime aikoina alavireisesti pelannut HIFK isännöi vantaalaisia. Eikä se kotijoukkueen peli vieläkään oikein lentoon lähtenyt, vaan vierailijat hallitsi peliä lähes loppuun asti. Viimeiselle kympille Atlas Vantaa lähti vielä tukevassa kuuden maalin johdossa, mutta muutama jäähy sekoitti pelin ja Sten Toomla pääsi viimeisellä mahdollisella sekunnilla tasoittamaan pelin 24-24 (13-13).

Atlas Vantaa tuli otteluun hyvällä jalalla. Jonathan Juslinin johdolla hyökkäyksiä päätettiin maaliin suunnitelmallisesti ja jo viime peleissä tullut seitsemällä kenttäpelaajalla hyökkääminen pakotti HIFK:n tiputtamaan omaa puolustustaan lähemmäksi kuutta metriä. Vielä, kun puolustuksessa raadettiin ja blokattiin HIFK:n heittoja sai maalissa hyvän pelin pelannut Tuomas Laitinen nappailla palloja milloin milläkin raajansa osalla. Juslinin tykitettyä seitsemästä metristä 19′ minuutilla illan viidennen vei hän Atlas Vantaan jo 6-11 johtoon. HIFK:n kokeneempi kaarti toi isännät vieraiden kantaan, kun Ardo Punan johdolla HIFK sai pelattua kolmeen kertaan Johannes Bargumin vapaaseen maalintekopaikkaan kuuden metrin viivalle. Bargum kolmannellaan kavensi tilanteen jo 10-11. Ottelun ehkä eriskummallisin hetki koettiin 28′ minuutilla Heikki Laitisen heitettyä pallon maalia kohden. Maalipuiden ja Alanderin kautta pallo ajatui hyökkäyspään oikeaan laitaan Jasse Kettuselle, jonka syöttöyritys alaspäin puoleen kenttään ei tavoittanut valkopaitaisia Atlaslaisia vaan lipui nätisti seitsemällä kenttäpelaajalla pelanneen Atlas Vantaan maaliin. Maali merkittiin ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen maalia vartioineen Kalle Alanderin nimiin. Sten Toomlan illan kolmannella maalilla HIFK tuli tasatilanteeseen 13-13, jotka kirjattiin myös ensimmäisen puoliajan päätös lukemiksi.

Toinen puoliaika alkoi taas vieraiden komennossa, kun Atlas Vantaa repäisi reilussa kolmessa minuutissa kolmen maalin johdon. Kotijoukkueen maaliin tullut Kristofer Karlsson ei tuntunut kerkeävän pallon eteen oikein millään. Atlas Vantaa kasvatti johdon jo kuuteen, kun Ardo Puna rikkois läpiajossa ollutta Jasse Kettusta kahden minuutin rangaistuksen sekä seitsemän metrin heiton arvoisesti. Varmasti seitsen metrisiä maalin kauden aikana heitellyt Juslin ei epäonnistunut vaan latoi taululle jo turvallisen tuntuisen 17-23 tilanteen. Seuraavassa puolustuksessa Heikki Laitinen rikkoi kotijoukkuetta kahden minuutin arvoisesti. Laitinen sekosi vielä kahden minuutin jäähyn loppua osoittavissa tauluissa ja kirmasi kentälle kuin nuori ori, mutta väärään aikaan. Ottelun delegaattina ollut Mona Förström vihelsi armotta pilliin ja seurauksena uusi ulosajo. HIFK hyödynsi tästä seuranneet hetket tehden kolme maalia putkeen ja kaventaen tilanteen jo 21-23 Sten Toomlan maalilla. Tuomas Laitisen napattua vielä reilu minuutti ennen loppua Sten Toomlan veto hyppysiin tilanteessa 22-24, voitto tuntui jo lähes varmalta. kotijoukkue oli kuitenkin eri mieltä, kun ensiksi ajassa 59:35 Niclas Ahlgren kavensi eron maaliin ja kun Atlas hätiköi omassa hyökkäyksessään pallon heikon syötön seurauksena kotijoukkueelle saatiin pallo pelattua ainakin seitsemän pompun seurauksena Sten Toomlalle kuuteen metriin, joka tasoitti tilanteen ajassa 59:59.

Liekö HIFK:n ajatukset jo pelkästään puolivälieräsarjassa BK-46:tta vastaan, mutta oudon hengetön ja heikko kotijoukkue taas kotikentällään oli. Yleensä niin vaikeana paikkana toimiva Helsingin urheilutalo on ollut tänä vuonna Atlas Vantaalle suotuisa, kun alkuvuodesta raavittiin voitto ja tänäänkin se oli enemmän kuin lähellä. Kuitenkin kolme pistettä neljästä on kelpo suoritus Kalliosta. Kotijoukkueen voimahahmot Puna ja Udd vaeltelivat varjojen mailla läpi ottelun. Vielä, kun Atlas Vantaa vei maalivahtipelin 100-0, niin ei ollut suoranainen ihme edes, että vierasjoukkue oli kuskinpaikalla.

Atlas Vantaan kausi on nyt paketissa ja kesäloma voidaan todeta Vantaalla alkaneeksi. Atlas Vantaa haluaakin tässä yhteydessä kiittää ja kumartaa niin vastustajille, tuomareille, delegaateille ja ennen kaikkea katsojille sekä talkoolaisille. Samassa yhteydessä toivotamme tsemppiä tasapuolisesti niin Cocksille, Dickenille, BK-46:lle, GrIFK:lle, SIF:lle kuin HIFK:lle Suomen mestaruuden metsästykseen. Paras voittakoon.

HIFK – Atlas Vantaa 24-24 (13-13)

Maalintekijät
HIFK: Sten Toomla 8, Vladimir Knopinskii 4, Niclas Ahlgren 4, Johannes Bargum 3, Ardo Puna 1, Tom Lindström 1, Kristofer Karlsson 1, Christoffer Eneberg 1, Kalle Alander 1
Atlas Vantaa: Jonathan Juslin 7, Jasse Kettunen 6, Gheorghe Safronii 3, Heikki Laitinen 3, Tapio Laitinen 2, Samuli Vihavainen 1, Tuomas Laitinen 1, Eemil Eilola 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 3
Jonathan Juslin Atlas Vantaa 2
Sten Toomla HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ardo Puna 1 x 2 min, Christoffer Eneberg 1 x 2 min, Tom Lindström 2 x 2 min
Atlas Vantaa: Heikki Laitinen 2 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo