Atlas nousi vahvan toisen jakson ansiosta voittoon Hangossa

Atlas matkasi sunnuntai-iltana Hankoon. Matkaan lähdössä oli jo haasteita, kun pelinrakentaja Henry Juslin tajusi myöhästyneensä lähdöstä vajaan tunnin. Juslinin Mazda kuitenkin kuljetti miehen lopulta turvallisesti perille. Kotijoukkue HIK oli kukistanut kauden avauksessa Dynamo Riihimäki 2:n 29-21. Cocks Akatemia oli puolestaan voittanut HIK:n lukemin 30-24. Atlas oli voittanut omissa taistoissaan KyIF:n sekä HIFK 2:n. HIK aloitti vahvasti Atlaksen jälleen haettua omaa rytmiään koko avausjakson ajan (16-11). Puoliajalla kopissa päätettiin jättää kaikki muutokset tekemättä pelitapaan ja tämä näyttikin muuttavan menon täysin. Toisella puoliajalla Atlas murskasi kotijoukkueen. Loppulukemat Atlaksen hyväksi lopulta 23-35.

Atlas sai ilahduttavasti kokoonpanoonsa lähes täyden miehistön. Ainoastaan maalivahteja oli mukana yksi, kun flunssa-aalto jyräsi joukkuetta menneellä viikolla kovalla kädellä. Ottelussa avausmaalista vastasi väkivahva Nikko Kinos. Atlaksen puolustuspelin laiskuus sekä HIK:n Linus Rosendalin ja Fredrik Häggrothin terävyys hyökkäyspäässä aiheuttivat sen, että hankolaiset näyttivät karkaavan Atlakselta karkuun. Atlas valmentaja Teemu Kaulio oli pakotettu aikalisään jo 13 minuutin kohdalla (8-4). Kaulio totesi pelin tuoksinassa, että harvemmin hänen aikalisänsä ovat isosti toimineet. Samalta näytti sunnuntainakin, kun jakson lopussa HIK sai kasvatettua eroa vielä yhdellä. Isoin ongelma avausjaksolla Atlaksella oli keskuspuolustus, jossa edellä mainittua hankolaiskaksikkoa ei saatu kuriin. Rosendalin käsi kävi napakasti omista korkeuksistaan avausjaksolla viidesti, kun ottelua oli pelattu vasta reilu 20 minuuttia. Kyseisen vaiheen jälkeen huomasi, että nuoren miehen jaloissa alkoi painaa, eikä heitot enää tämän jälkeen maalin perukoille painuneet. Häggroth yllätti ovelilla kiskaisuillaan hankalistakin asennoista maalivahti Klaus Sarin avausjaksolla peräti kahdeksan kertaa. Toisella jaksolla huomasi, että häneltäkin katosi liikkeestä isoin terävyys Atlaksen parannettua etenkin keskustaansa toisella jaksolla.

Toisen jakson vierailija aloittikin aivan eri meiningillä. Avausjaksolla nenänsä aukaissut Juslin sekä kokenut maratoonari Jyri Lujanen toimivat 5-1 puolustuksen kärkinä ja stoppasivat kotijoukkueen pelinrakentelun tyystin. Kun myös muun joukkueen puolustusasenne oli noussut kohdilleen, niin Klaus Sarinin oli mieluisaa koppailla vetoja. Toki joukossa oli myös muutamia loisteliaita venytyksiä. Venytykset tuntuivat legendaarisen maalivahdin nivelissä pelin jälkeen. Atlas vastasikin toisen jakson ensimmäisestä kuudesta maalista. Täydet heittoluvat valmennukselta otteluun saanut Artturi Laaksonen toi Atlaksen jo tasoihin 34. minuutin kohdalla ja laituri Jasse Kettunen vei Atlaksen johtoon (16-17). HIK kuittasi kuitenkin yritteliään nuoren Alexander Müllerin kahdella sekä Isac Rothin yhdellä maalilla (40. 19-17). Atlas kuitenkin jatkoi samaa tahtiaan ja iski seuraavan neljäntoista minuutin aikana 13 maalia Atlaksen maalikuninkaiden Kinoksen ja Juslinin johdolla. Klaus Sarin oli tässä vaiheessa napsinut jo toistakymmentä koppia toisella jakson aikana.

Harmittavin tilanne ottelussa sattui pian tämän jälkeen, kun kotijoukkueen Teemu Puputti kävi rappaamassa läpi ollutta Atlaksen pelaajaa. Mies lensikin suihkuun temppunsa jälkeen. Loppujakson aikana Atlas ei johtoasemastaan luopunut ja lopulliset lukemat olivat 23-35 Atlaksen hyväksi. Toisen jakson aikana Atlaksen vauhti, terävyys ja hieman ehkä yllättäen myös kestävyys olivat avainasemassa. HIK:n osalta tuntui, että toisen jaksona aikana vauhtia pelissä ei enää riittänyt eikä paikkoihinkaan uskallettu enää samalla tavalle mennä Atlaksen terävöitettyä menoaan. Iloista oli kuitenkin havaita HIK:n nuorten kannattajien hyvä rummutus ja kannustaminen pelin loppuun saakka.