STRATEGIA

IF HELSINGE ATLAS RF.

IF Helsinge Atlas rf on perinteinen vantaalainen seura, joka on perustettu vuonna 1945. Käsipallo on seuran päälaji, jonka lisäksi seuralla on myös pieni itsenäinen pöytätennisjaosto ja naisten voimisteluryhmä. Seuran suurin harrastajamäärä löytyy käsipallojaostosta ja sen toiminta on suunnattu kaikenikäisille, aina käsipalloleikkikoulun 2-vuotiaista divarijoukkueiden varttuneimpiin pelaajiin, sekä lasten vanhemmista koostuvaan harrastekäsipalloryhmään. Miesten edustusjoukkue pelaa II-divisioonassa, naisten joukkue pelaa 1-divisioonassa. Atlaksen kotihalli on Myyrmäen Urheilutalo, jossa paitsi pelaajat, myös heidän perheensä ja kannattajansa ovat kuin kotonaan. Kaikki joukkueet harjoittelevat Länsi-Vantaalla.

Tarkoitus on, että tavoitteemme ohjaavat toimintaamme, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme.

MISSIO

 • Tasavertainen yhteisö, joka tarjoaa kaikenikäisille laadukkaat “puitteet” tavoitella omaa parastaan käsipalloharrastuksen parissa
 • Meidän tehtävämme on tarjota laadukasta käsipallokoulutusta ja tarjota mahdollisuuksia kehittyä kaiken tasoisille ja ikäisille urheilijoille. Tavoitteenamme on luoda joukkuehenkeä ja edistää urheilullisuutta sekä tukea urheilijoidemme henkilökohtaista kasvua. Haluamme edistää käsipallon harrastamista Suomessa ja olla ylpeitä edustamastamme seurasta.
 • Atlas on Kotikylän seura joka vahvan yhteisöllisyyden kautta mahdollista laadukkaan käsipalloharrastuksen lapsista aikuisiin.

VISIO

”Meidän visiomme on olla kasvava seura Suomen käsipalloyhteisössä, joka tunnetaan urheilijoiden kehittämisestä ja urheilullisen kulttuurin edistämisestä sekä luo tasapuoliset mahdollisuudet harrastaa käsipalloa iästä riippumatta.

Yhteisöllisyyden kautta haluamme synnyttää rakkauden urheilua ja käsipalloa kohtaan.

Tavoitteenamme on saavuttaa menestys kilpailuissa ja olla ylpeitä edustamastamme seurasta. Haluamme olla seura, joka tarjoaa laadukkaita mahdollisuuksia kaiken tasoisille pelaajille kehittyä ja kasvaa urheilijoiksi sekä henkilöinä.”

 • Paikallisuus
 • Yhteisöllisyys
 • Atlas on kasvava

ARVOT

Yhteisöllisyys, perhekeskeinen ja positiivinen toiminta – Seuran kaikki toimijat ovat tärkeitä. Osoitamme sen arvostamalla toisten tekemää työtä ja huomioimme sen kiittämällä ja palkitsemalla. Seurassa kannustamme toisiamme – junnuista aikuisiin. Järjestämme yhteisiä tapaamisia, joissa seuran toimijat voivat tutustua toisiinsa.

Ilo – asetamme henkilökohtaisia ja joukkuekohtaisia tavoitteita, sekä pelaajille että valmennukselle, ja iloitsemme onnistumisista. Haluamme olla menestyvä pelaajien ja ihmisten kasvattaja. Hyvät käytöstavat ovat tärkeitä. Iloitsemme henkilökohtaisista ja yhteisistä onnistumisista. Ilmapiiri seuran harjoituksissa, otteluissa, kokouksissa ja kaikissa yhteisissä tapahtumissa on kannustava ja positiivinen.

Avointa ja luotettavaa toimintaa – seuran päätöksenteko ja toiminta on avointa, rehellistä ja johdonmukaista. Se pohjautuu seuran strategiaan, toimintasuunnitelmaan ja ikäluokkakohtaiseen suunnitelmaan. Tarjoamme mahdollisuuksia vaikuttaa toimintaan ja kuuntelemme seuran parissa toimivien mielipiteitä. Teemme sovitut asiat sovittuna aikana. Seuran toimijat käyttäytyvät esimerkillisesti ja vastuullisesti. Teemme jokaisessa tapahtumassa aina parhaamme ja kannamme vastuumme kentällä ja sen ulkopuolella.

Kunnioitus – Kunnioitamme kaikkia ihmisiä kenen kanssa toimimme. Kunnioitamme oman joukkueen jäseniä, valmentajia, taustahenkilöitä, vanhempia. Kunnioitamme vastustaja joukkueen jäseniä, tuomareita sekä yleisöä. Kunnioitamme seuraamme, ja olemme edustamme ylpeinä seuraamme.

Tavoitteellisuus – Annetaan jokaiselle mahdollisuus kehittyä parhaaksi mahdolliseksi mihin pelaaja itse tähtää. Luodaan laadukkaat olosuhteet harjoittelulle ja kehitykselle.

Tasavertaisuus - Toimintamme on suvaitsevaista ja tasa-arvoista. Pyrimme omilla toimintatavoillamme ehkäisemään syrjintää, rasismia ja vihapuhetta. Puutumme mahdollisiin ongelmiin ajoissa ja rakentavasti. Kaikki seuran jäsenet ovat tasavertaisia ja seurassa kaikki saavat olla oma itsensä.

STRATEGINEN VISIO VUOTEEN 2028

 • Seuran tavoitteena on edistää joukkueiden kansallista- ja mahdollisesti kansainvälistä kilpailukykyä. Tavoitteena on, että sekä naisten- että miesten edustusjoukkueet pelaisivat pääsarjatasolla ja molemmissa joukkueissa olisi vähintään 25 eliittitason pelaajaa. Joukkueiden tavoitteena on sijoittua top 6 joukkueiden pariin pääsarjassa.
 • Seurassa on jokaisessa ikäryhmässä joukkue, sekä tyttö- että poikapuolella
 • Seuran edustusjoukkueet toimivat puoliammattilaisjoukkueina
 • Seurassa on aikuisten harrastesarjajoukkueita 1- ja 2-divisioonassa
 • Seura toimii paikallisena käsipalloseurana noudattaen Suomen Olympiakomitean toimintatapoja
 • Seuran hallinnon tavoite on parantaa seuraviihtyvyyttä ja seuransisäistä tiedonkulkua. Hallitustyöskentelyn tulee olla avointa. Seuran jäseniä kuunnellaan ja heidät osallistetaan seuratyöskentelyyn. Tavoitteena on, että seuran jäsenet ovat aktiivisia ja he kokevat kuuluvansa Atlas-perheeseen. Jäsenet haluavat osallistua seuran järjestämiin tapahtumiin.
 • Seura haluaa ylläpitää sen perhekeskeistä kulttuuria ja parantaa sitä entisestään
 • Seuran talous on omavarainen ja kestävällä pohjalla