Atlas Vantaa ei pystynyt yllättämään kotijoukkuetta Turussa

Atlas Vantaa kohtasi viikon sisällä toistamiseen ÅIFK:n, tällä kertaa Samppalinnan palloiluhallissa, joka on menneinä vuosina osoittautunut hankalaksi paikaksi. Eikä se helppoa ollut tänäänkään, kun kotijoukkue hallitsi ottelua alkuminuuteista lähtien ja kontrolloi helpohkon voiton tuloksella 32-23 (14-9). Tuloksen myötä Atlas Vantaan sijoitukseksi tulee tämän kauden SM-liigassa 8. sija, kävi loppukauden otteluissa miten tahansa.

Kotijoukkue ÅIFK aloitti ottelun vauhdikkaasti ja meni reilussa 4. minuutissa Andreas Nyströmin johdolla 3-0 johtoon. Atlas Vantaan kuparisen puhkaisi Samuli Vihavainen kaventaen tilanteen kuudesta metristä. Turulaisten peli kuitenkin rullasi vantaalaisia paremmin ja varsinkin Vantaalla kolmella tähdellä palkittu Nyström oli oikea peikko. Hän viimeisteli ottelun kuudennen maalinsa jo 17. minuutilla vieden isännät 10-5 johtoon. Hyökäyspäässä olikin Atlas Vantaan suurimmat ongelmat, kun heittojen laatu ei päässyt kotijoukkueen tasolle. Eniten edukseen esiintyivät molemmissa päissä raatanut Heikki Laitinen sekä hyökkäyspään onnistumisia saanut Niki Tuominen, joka parilla maalillaan kavensi tilanteen 14-9. Näissä lukemissa lähdettiin viettämään puoliaikaa.

Toinen puoliaika alkoi Laitisten värittämänä, kun ensiksi Heikki Laitinen kavensi tilanteen 14-10 ja miltei heti perään kotijoukkueen Berglundin viimeistelyn jälkeen Tapio Laitinen kavensi tilanteen 15-11. Eikä kahta ilman kolmatta Laitista, kun Tuomas nappasi maalilla pariin otteeseen Santeri Maijalan sekä kertaalleen Isak Lehvosen heitot. Hyökkäyspäässä vaan ei saatu onnistumisia, jotta tilannetta olisi päästy kaventamaan. ÅIFK repi koko ajan eroa suuremmaksi voittaen kymmenen minuutin jakson (36.-46. minuutin) 7-3 ja ero oli revennyt jo yhdeksään maaliin. Ottelun viimeisellä vartilla Kallio käskytti kentälle seitsemän hyökkääjää, kun Laitista ja viimeiselle kympille maaliin tullutta Tommi Haverista juoksutettiin vaihtopenkin ja maalin väliä. Tämä toimi maalien muodossa, josta varsinkin Heikki Laitinen ja Tuominen pääsivät heittämään palloa ÅIFK vahti Tursunovicin selän taakse. Kuitenkaan ero ei siitä enään kaventunut vaan ottelu vihellettiin päätökseen tilanteen ollessa 32-23.

Atlas Vantaa paini koko ottelun samojen ongelmien kanssa, kuin aiemminkin kaudella. Tähän myös valmentaja Kallio kiinnitti huomionsa “Meillä oli sama ongelma kuin koko kauden aikana eli huonoja heittoja. Tänään myöskään maalivahtipeli ei ollut parhaimmillaan. Puolustus on tänä kautena ollut ihan ok”. Yhdeksän maalin voitto lämmitti kotijoukkueen valmentaja Karlssonia “Ihan ok suoritus, muutama tekninen virhe liikaa ensimmäisessä erässä. Liian helppoja pallon menetyksiä mutta 9 maalin voittoon voi olla tyytyväinen”. Kolmella tähdellä palkittiin jälleen Andreas Nyström, joka heitti yhteensä 10 maalia. “Parempi peli kuin viimeksi Vantaalla, mutta löytyy vielä paljon parannettavaa. Pallo kulki hyvin hyökkäyksessä. Hyvä panostus koko joukkueelta”.

Seuraava ottelu ja kauden viimeinen kotiottelu pelataan ensi viikon lauamtaina Myyrmäen Urheilutalolla, kun vastaan asettuu kova vireinen SIF. Kahteen otteeseen ennakkosuosikki HIFK:n voittanut SIF on ottanut tukevan otteen viidennestä sijasta ja sysännyt HIFK:n tiukkaan paikkaan, josta ei nousua viidennelle sijalle ole ilman Atlas Vantaan tai ÅIFK:n apua. Ottelu Atlas Vantaan ja SIF:n välillä alkaa klo 15:00, tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon.

ÅIFK – Atlas Vantaa 32-23 (14-9)

Maalintekijät
ÅIFK: Andreas Nyström 10, Peik Sjöblom 4 Elias Nyman 3, Niklas Manderoos 3, Valter Georgs 3, Santeri Maijala 2, Albin Järvinen 2, Oscar Berglund 2, Arttu Tamminen 1, Alexander Nystén 1, Isak Lehvonen 1

Atlas Vantaa: Niki Tuominen 7, Heikki Laitinen 6, Gheorghe Safronii 3, Tapio Laitinen 3, Samuli Vihavainen 2, Jani Kivinen 1, Jasse Kettunen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Andreas Nyström ÅIFK 3
Oscar Berglund ÅIFK 2
Heikki Laitinen Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: –
Atlas Vantaa: Eemil Eilola 1 x 2 min, Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Heikki Laitinen 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth