DT07: Atlas – KyIF 13.4.

Valmentajan mietteitä peleistä

Päivän kahdesta ottelusta Kyif:ä vastaan ensin pelattiin kilpasarjan ottelu.

Ennen ottelua sovittiin, että meidän pitää hyökkäyksessä liikkua paljon ja puolustuksessa auttaa vieruskaveria ja pysyä yhdessä. Tuomarin vihellettyä peli käyntiin, vaikutti siltä, että kaikki sovitut asiat unohtuivat saman tien. Kyif hyödynsi puolustuksemme aukot ja karkasi kahden minuutin aikana jo 0-3 johtoon. Vastustajan kova ja korkea puolustus tuotti tuskaa, kun hyökkäyksessä ajauduimme liian lähelle emmekä päässet vauhtiin.

Hitaasti mutta sitäkin varmemmin alkoi pikkuhiljaa hyökkäyksessä löytyä tilaa kun muistettiin liikkua ilman palloa ja pelata joukkueena. Puolustus paransi myös hiljalleen, jolloin saimme paremmin pallonriistoja ja torjuntoja. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tuloksena 12-14 takaa-ajo.

Tauolla pohdimme, mitä pitäisi tehdä puolustuksessa, jotta vastustajan olisi vaikeampi päästä hyville paikoille. Pelaajat yhteen ääneen kertoivat ketkä vastustajan pelaajat ovat vaarallisia ja heitä pitäisi puolustaa enemmän yhdessä.

Toinen puoliaika osoitti, mihin MyyrYorkin Minionit parhaimmillaan pystyvät. Puolustuksessa oltiin todella isolla sydämellä ja autettiin vieruskaveria ja maalivahtia.

Hyökkäyksessä löydettiin loistavia maalintekopaikkoja, jotka pääpiirteittäin käytettiin hyödyksi todella hyvin. Ja maali kerrallaan, puolustus kerrallaan kiipesimme vastustajan rinnalle ja toisen erän puolivälissä tilanne oli jo 17-17. Tilanteen huomattuaan tytöt eivät jääneet sen kummemmin ihmettelemään vaan painelivat samoin tein kahden maalin johtoon. Vielä 3 minuuttia ennen pelin loppua Kyif tuli tasoihin 20-20, mutta se ei enää Atlasta järkyttänyt. Kaksi maalia tehtiin ennen loppua, yksi päästettiin ja loppuvihellyksen jälkeen taululla komeilivat 22-21 voittolukemat.

Jokainen pelaaja pelissä antoi kaikkensa, Saana torjui maalissa todella hyvin, hyvän puolustuksen takana on kiva torjua. Maalinteko jakaantui tasaisesti pelaajille:
Enni 1

Päivän toinen ja samalla haastajasarjan kauden viimeinen ottelu.

Kilpasarjan ottelun jälkeen molemmat joukkueet hieman vaihtoivat pelaajia, Atlas sai tällä kertaa 5 pelaajaa lisää ja 4 pelaajaa lähti, joten yhden pelaajan lisäyksellä pääsimme peliin. Pelissä käytettiin, sarjan tarkoituksen mukaisesti, pelaajia hieman eri pelipaikoilla kuin mihin ehkä ovat yleensä tottuneet. Pelaamalla kuitenkin oppii parhaiten ja jos ei yritä, ei voi onnistua.

Peli oli edellisen kaltainen, joukkueet kuitenkin vaihtoivat osia. Alku mentiin enemmän Atlaksen johdolla, erityisesti Aminan painiessa viivalta maaleja. Puoliajalla kotijoukkueen johto 8-5. Puoliajalla vaihdettiin Amina maaliin, jotta Saanakin pääsi välillä myös kentälle kokeilemaan.

Toisessa erässä hieman liike loppui hyökkäyksessä, jolloin tuomaritkin joutuivat huomauttamaan joukkuetta passiivisesta pelistä. Tästä huolimatta muutamia hienoja hyökkäyksiä nähtiin ja muutama maali niistä saatiinkin. Vastustaja kuitenkin piristyi erätauolla ja kiri ensin rinnalle ja sitten ohi.
Tästä pelistä harmittavasti voitto lähti Kyif:n matkaan, mutta tyttöjen taskuun jäi taas tärkeitä peliminuutteja, erilaisilla pelipaikoilla. Maalit tässä pelissä: