HIFK vei pisteet Myyrmäestä Helsinkiin.

Atlas ja HIFK kohtasivat alemman jatkosarjan väännössä Myyrmäessä lauantaina. HIFK pitää kärkipaikkaa jatkosarjassa ja Atlas on tällä hetkellä peräpaikalla. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Helsingin Urheilutalolla päättyi Atlaksen tiukkaan voittoon hyvällä taisteluilmeellä. Ennen ottelua vietettiin hiljainen hetki kahden Timo Järviön sekä Anders Häggblom muistolle. Kotijoukkue Atlas pelasi ottelun lisäksi surunauhoissa.

Ottelun alku lähti kotijoukkueen kannalta kivasti liikkeellä. Puolustus liikkui hyvin ja oli sopivan aggressiivinen. Maalivahti Tuomas Laitinen oli lisäksi kovassa vireessä. HIFK:n puolustuskin oli mallillaan ja maalivahti Toto Christou poimi hyvin torjunta. Tämä merkitsi sitä, että 10. minuutin jälkeen tilanne oli 2-2. Ardo Puna vei vierailijat johtoon, mutta perään Atlas merkitsi kolme täppää maalisarakkeeseen hyvin esiintyneen Gheorghe Safroniin, Jasse Kettusen sekä Niki Tuomisen toimesta. Tilanne olikin hienosti Atlaksen kannalta 5-3 ja vierailija oli pakotettu aikalisään. Aikalisän jälkeen HIFK tuli nopeasti tasoihin ja nosti itsensä 5-7 johtoon ennen yhdellä tähdellä palkitun Heikki Laitisen 6-7 kavennusmaalia, joka syntyi 17. minuutilla. Tämän jälkeen HIFK pani puolustuksessa lukot kiinni ja Atlaksen puolelta hyökkäyspelistä katosi kaikki ja samalla mukaan saapui teknisiä virheitä. Puolustus kuitenkin Tuomas Laitisen johdolla piti lukemat puoliajalle mentäessä maltillisina, 6-10. Avausjaksolla Tuomas kasasikin 8 torjuntaa (yhteensä ottelussa 13), joista 5 tuli jo ensimmäisen seitsemän peliminuutin aikana.

Toinen jakso lähti siitä liikkeellä, mihin avaus loppui. HIFK iski heti kahdesti. Tapio Laitinen kuitenkin rikkoi Atlaksen 17 minuutin pituisen maalittoman jakson. HIFK kuitenkin johti 40. minuutin kohdalla selvän tuntuisesti 10-17. Atlas alkoi viritellä kiriä ja seitsemässä minuutissa joukkue oli hienosti kivunnut itsensä jo kolmen maalin päähän lukemiin 17-20. Ottelussa kahdeksan maalia tehnyt Ardo Puna sekä yhdeksän kertaa onnistunut ja kolmella tähdellä palkittu Niclas Ahlgren kuitenkin palauttivat HIFK:n kuskin paikalle ja kotijoukkueen kiri tyrehtyi. Joukkueet pitivät kiinni tiukasta puolustuspelistään ja kun kumpikaan ei loistanut hyökkäyspäässä siitä syystä, ottelu eteni loppuun tasaisesti joukkueiden viimeistellessä. Loppulukemat olivat 19-25.

Runkosarjan viimeiseen kotiotteluun ÅIFK:ta vastaan verrattuna Atlaksen peli-ilme etenkin puolustuspäässä oli täysin erilainen. Kaveria autettiin toden teolla ja liike oli paria luokkaa parempaa. Hyökkäyspäässä kuitenkin samat ongelmat olivat näkyvissä. ÅIFK tulee Myyrmäkeen vieraaksi viikon kuluttua sunnuntaina. Ottelu pelataan Energia Areenalla klo. 15:00 alkaen. HIFK:ta vastaan nähdyllä puolustuspelillä ja pari napsua paremmalla hyökkäyksellä on mahdollisuudet pitää pisteet Myyrmäessä.

 

Miesten SM-liiga 9.3.2019
Atlas Vantaa – HIFK   19 – 25 (6 – 10)

Maalintekijät
Atlas Vantaa

Samuli Vihavainen4
Gheorghe Safronii4
Heikki Laitinen3
Edvard Tilles2
Tapio Laitinen2
Jasse Kettunen2
Niki Tuominen1
Jonathan Juslin1

HIFK

Niclas Ahlgren9
Ardo Puna8
Vladimir Knopinskii2
Kristian Jansson2
Oscar Udd1
Sten Toomla1
Olli Tamminen1
Christoffer Eneberg1

LähiTapiola-tähtipelaajat

Niclas AhlgrenHIFK3
Ardo PunaHIFK2
Heikki LaitinenAtlas Vantaa1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa

Gheorghe Safronii2 x 2 min
Heikki Laitinen2 x 2 min
Kallio Toni1 x 2 min
Samuli Vihavainen1 x 2 min

HIFK

Antti Koskela1 x 2 min
Christoffer Eneberg1 x 2 min
Johannes Bargum1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 180

Valmentajan kommentit Atlas Vantaa
Toni Kallio: Puolustus- ja maalivahtipeli olivat tänään meillä hyviä. Hyökkäys sen sijaan jotain aivan muuta. Meillä oli päivän puolustuspelillä ja asenteella kaikki mahdollisuudet voittoon.

Valmentajan kommentit HIFK
Rostislav Grinishin: Edellisen tappion (Atlakselle) jälkeen panostimme mentaaliseen valmistautumiseen ja tarkastelimme Atlaksen pelaajistoa henkilökohtaisella tasolla. Puolustuksemme oli hyvää. Hyökkäyspäämme tarvitsee runsaasti lisää harjoittelua. Päivän tärkein anti oli kuitenkin kaksi pistettä sarjataulukkoon.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti (3 LähiTapiola-tähteä)
Niclas Ahlgren, HIFK: Puolustuksemme oli tänään hyvää. Hyökkäyspäässä meillä oli suuria ongelmia lähes läpi ottelun. Avausjaksolla etenkin missasimme aivan liikaa 1vs.1 maalipaikkoja. Saimme kuitenkin tehtyä tarvittavat maalit ja saavutettua voiton.

 

Timon ja Andersin muistoa kunnioittaen MS

Scroll to top