ÅIFK haki voiton Energia Areenalta

Atlas Vantaa sai vieraita Turusta Energia Areenalle, kun ÅIFK haki voiton ja kaksi alemman jatkosarjan pistettä. Ottelu ei suuria ilon ja riemun kiljahduksia kummallekkaan joukkueelle suonut. Kapealla materiaalilla liikkeellä ollut Atlas Vantaa paini koko ottelun ajan hyökkäyspään tehottomuuden kanssa ja näin ollen turkulaiset veivät Andreas Nyströmin johdolla ottelun nimiinsä 18-24 (8-11).

Ottelun alku oli pitkälti tasainen Tuomas Laitisen ollessa mahtivireessä Atlas Vantaan maalinsuulla. Heti ensimmäisessä hyökkäyksessä ÅIFK sai pelattua heittopaikan Albin Järviselle kuuteen metriin, mutta Laitisen upea venytys esti turkulaisten aikeet. Gheorghe Safronii avasi kolmannella minuutilla Atlas Vantaan maalitilin, kun takaheitto painui ohi ÅIFK:n maalissa aloittaneen Aku Kuusiston. Kuusisto saikin olla aika vähillä torjunnoilla aina 23. minuutille asti, kunnes nollasi Jasse Kettusen läpiajon. Atlas Vantaan puolustus ja Laitisen maalivahtipeli pitikin ottelun pitkään tasaisena, kun hyökkäyspään pallollinen pelaaminen ei ottanut onnistuakseen. Vain Safroniin takavedot olivat myrkkyä Kuusistolle, kun pallo venytti maaliverkkoja viidesti. Puoliaikaa vietettiin lukemissa 8-11.

Toinen puoliaika alkoi Atlas Vantaalta vahvasti. Niki Tuomisen ja Safroniin johdolla päästiin jo turkulaisten imuun ja vielä, kun Jonathan Juslin viimeisteli 33. minuutilla seitsemästä metristä tilanteeksi 12-13 antoi se Vantaalaisille toivoa. Kotijoukkueen peli vaikeutui huomattavasti 35. minuutilla, kun Heikki Laitinen kuittasi kolmannen ulosajonsa ja tämän seurauksena suljettiin ottelusta. Atlas roikkui vielä muutaman maalin tuntumassa 44. minuutille saakka, mutta tämän jälkeen toiselle puoliajalle maaliin tullut Mirsad Tursunovic sulki ovet ja antautui loppu ottelun aikana enään kahdesti, joista toisen Tuomas Laitinen heitti omalta maalialueeltaan tyhjään maaliin. ÅIFK:n onnistuessa vielä viidesti loppulukemiksi kirjattiin 18-24.

ÅIFK:n valmentaja Robin Karlsson ei kovin pitänyt näkemästään. “Edellinen peli oli kauden paras peli ja tämä vastaavasti kauden huonoin. En tiedä, miten viikossa voidaan mennä näin paljon taakse päin. Kuitenkin kaksi pistettä mukaan”.  Puolustuspeli saikin ainoat positiiviset mietteet Atlas Vantaan valmentajalta, Toni Kalliolta “Meillä oli kohtuullinen puolustuspeli, mutta pallollinen peli oli todella heikkoa.”

Kun ottelulla ei ollut oikein kummempaa panosta, niin siitä ei lukuisten hyökkäyspään ja teknisten virheiden jälkeen jäänyt paljon kerrottavaa. Samaa mietti kolmella tähdellä palkittu, ÅIFK:n tehokkain pelaaja seitsemän maalia viimeistellyt Andreas Nyström. “Tänään näki molemmista joukkueista, että ei ollut panosta sinänsä muuta kuin omasta kunniasta. Molempien joukkueiden pallollinen peli oli aika hirveää. Saatiin kuitenkin ihan ok harjoitus ja kaksi pistettä mukaan kotiin. 18 päästettyä on ihan hyvä.”

Joukkueet kohtaavat jo vajaan viikon päästä uudelleen Samppalinnassa, kun ottelu vihelletään käyntiin lauantaina 23.3. klo 14:00. Saako Atlas Vantaa enemmän kuin kymmenen miestä pöytäkirjaan vai viekö ÅIFK kaikki neljä tämän kauden kohtaamista omiin nimiinsä? Se jää nähtäväksi.

Gheorghe SafroniiAtlas Vantaa1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset

Gheorghe Safronii1 x 2 min
Heikki Laitinen3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
Samuli Vihavainen1 x 2 min
Tapio Laitinen1 x 2 min