Atlas Vantaa kiusasi Dickeniä pitkään

Atlas Vantaan ja Dickenin kohtaamisen piti olla vain läpihuutojuttu käsipallon SM-liigan tähänastisten tapahtumien perusteella, mutta kuinka ollakaan. Atlas piti kotisalissaan Myyrmäen Urheilutalossa vieraita pihdeissä toisen puoliajan alkuhetkille asti, kunnes taukojohto 14-12 kääntyi Dickenin voitoksi 30-24. Atlas johti parhaimmilaan 13-9.

Ties mitä myrkkyä Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli syöttänyt tai juottanut suojateilleen, joukkue oli karistanut pelistään kaikki kauden aikana nähdyt mokat. Joukkue haki kärsivällisesti heittopaikat, puolusti tehokkaasti, ja maalivahti Tuomas Laitinen oli oma itsensä.

Tuomas Laitinen avasi maalitilinsä

Torjuntojen jälkeen Laitinen lähettti laituri Jasse Kettusen vauhtiin kolmesti ja avasi kauden maalitilinsä, kun pallo löysi tiensä verkkoon Dickenin pelatessa Atlas-jäähyn aikana ilman maalivahtia. Laitinen vei avauspuolikkaalla torjunnoin 6-2-voiton vastapään Patrik Roslanderista

Atlaksen peliin vaikutti ratkaisevasti myös viisi maalia heittäneen Milkos Maksimovicin ja Gheroghe Safroniin (4) tehostunut panos, mutta toisella puoliajalla tapahtui käänne joka asiassa.
Ulosajot käänsivät pelin

Pari ulosajoa toisen puoliajan alussa rassasivat kotijoukkuetta, ja Kallion käyttämien seitsemän kenttäpelaajan voimat alkoivat ehtyä. Tarkkuus niin heitoissa, syötöissä ja puolustuksessa alkoi herpaantua, mikä heijastui maalivahtipeliinkin. Roslander vei toisen jakson torjunnat 9-5, ja lisäksi lopussa maalinsuulle tuullut Kim Davidson nappasi pallon kerran.

Vaikka suuryllätys jäi tulematta, Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli perin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

“Niin kauan kuin jalka liikkui, pysyimme mukana. Toisen puoliajan alun ulosajojen jälkeen emme pystyneet enää tulemaan takaisin”, Kallio sanoi.

Jäi kysymättä, mutta olisiko syytä käyttää muutamaa lupaavaa junioria vakiomiehistön lepuuttajana.

“Tämä oli meiltä askel parempaan. Toivottavasti me pystymme jatkamaan samaan tapaan”, kahdella LähiTapiola-tähdellä palkittu Milos Maksimovic sanoi.

Jani Kivinen palasi kokoonpanoon

Atlaksen pelaajatilanteeseen tuli parannusta sikäli, että vammastaan toipunut Jani Kivinen oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokoonpanossa ja kävi heittämässä vain 7 metrin heitot, tuloksena kolme onnistumista neljästä yrityksestä.

Takaiskuna puolestaan on se, että seitsemänmetrisestisiä tähän asti vastannut Jani Tuominen on pahimmassa tapauksessa sivussa koko loppukauden heittokäden vamman takia. Nyt hänen paikkansa pelinrakentajana täytti Heikki Laitinen.

Europeleissäkin menestynyt Dicken ei ollut Myyrmäessä parhaimmillaan, mutta joukkueen perustaso riitti täyteen pistepottiin. Benny Broman oli tuttuun tyyliin pelin järjestelijä, ja Robin Granlund paukutti omista korkeuksistaan seitsemän maalia kolmen LähiTapiola-tähden atrvoisesti.

Syystäkin Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg kehui suojattejaan siitä, että pelimoraali ei pettänyt tahmean alun jälkeen, vaan joukkue nousi ottamaan työvoiton.

Seuraava kotipeli ensi vuonna

Atlas Vantaa päättää tämän vuoden kahdella vierasottelulla. Ensi lauantaina on edessä reissu Karjaalle, ja keskiviikkona 19.12. Atlas kohtaa Riihimäellä Cocksin. Seuraava kotiottelu on vasta ensi vuoden puolella 12. tammikuuta, kun Myyrmäkeen saapuu Piffen.

TIMO JÄRVIÖ
Atlas Vantaa-Dicken 24-30 (14-12)

Atlas Vantaa: Milos Maksimovic 5, Samuli Vihavainen 5, Gherghe Safronii 4, Jani Kivinen 3, Jasse Kettunen 3, Jonathan Juslin 2, Tuomas Laitinen 1, Niki Tuominen 1,

Dicken: Robin Granlund 7, Benni Broman 6, Filip Söderlund 5, Gusten Montonen 4, Tadas Stankevicius 4, Joacim Broman 3, Felix Nilsson 1.

Ulosajot
Atlas Vantaa: Heikki Laitinen ja Milos Maksimovic 2×2 min, Jasse Kettunen 1×2 min.
Dicken: Oskar Monnberg, Max Granlund, ja Tadas Stankevicius 1×2 min.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Robin Granlund Dicken 3
Milos Maksimovic Atlas 2
Benny Broman Dicken 1

Erotuomarit: Sami Kinnari ja Johan Skogberg.

Yleisö: 153

Scroll to top