Atlas Vantaa kohtaa kärkijoukkueen lauantaina

Atlas Vantaa päättää kuluvan vuoden käsipalloilun SM-liigan runkosarjassa kahdella vierasottelulla. Lauantaina vantaalaiset kohtaavat Karjaalla BK-46:n klo 16, ja ensi keskiviikkona edessä on reissu Riihimäelle ja vastassa Cocks klo 18.

Runkosarjan kärjen tilanne on tasainen, kun kärkikolmikon tiliä rasittaa vain yksi tappio. BK-46 on nyt ykkösenä perässään Dicken ja yhden ottelun vähemmän pelannut Cocks.
Atlas puolestaan on saanut kymmenestä ottelusta vain kaksi voittoa.

Tilastonumeroista mainittakoon vielä se, että 304 osumalla BK-46 on liigan maaliahnein joukkue, kun taas Atlaksella maalinteko on takunnut kaikkein pahiten – onnistumisia vain 214 kertaa.

Selvät ennakkoasetelmat

Siksi Karjaan ottelun ennakkoastelmat ovat selvät. Atlas Vantaa ilahdutti viikko sitten pitämällä Dickeniä tiukalla 40 minuuttia, kunnes ote kirposi.

“Nyt pyrimme samaan, ja toivottavasti saamme otteen pitämään kauemmin”, Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio sanoi. “Joka taoauksessa BK on kova vastustaja.”

BK-46:lla on takana vahva kausi. Ainoa tappio tuli Cocksia vastaan vain maalilla (28-29), ja marraskuun lopulla Mikael Källmanin suojatit aiheuttivat Dickenille sen ainoan tappion maalein 26-23. Viimeksi BK teki selvää Granista maalein 28-23.

Säkkinen taas tehokkaana

Sebastian Säkkinen oli neljänä viime kautena Atlas Vantaan paras maalintekijä. Samaa tahtia hän on jatkanut palattuaan kasvattajaseuraansa. Kymmenessä ottelussa on syntynyt 57 maalia, jotka oikeuttavat maalitilaston kahdeksanteen sijaan. Säkkisen onnistumisprosentti 74 on kärkikymmenikön korkein.

Säkkisen ohella karjaalaisten parhaat maalintekijät ovat Robin Sjöman (42) ja Oscar Kihlstedt (37), kun taas Atlas Vantaan ykköset ovat 37 kertaa osuneet Gheorghe Safronii ja Jani Tuominen, joka tosin on sivussa käsivamman takia.

TIMO JÄRVIÖ

Scroll to top