Dicken jatkoon naisten Suomen Cupissa

Naisten Suomen Cupin puolivälieräkamppailussa lauantaina kohtasivat kotijoukkue Atlas ja vierailijat Dicken. Upealle 154 päiselle kotiyleisölle esiteltiin kotijoukkue mini- ja D12 tyttöjen saattelemana. Panos otteluun oli selvä, voittaja jatkaa tietään Suomen Cupin Final4 tapahtumaan, kun taas häviäjän kohtalona olisi Suomen Cup matkan katkeaminen.

Dickenin joukkue osoittautui juuri niin kovaksi, kuin ennakkoon odotettiin ja marssi otteluparisa jatkoon selkeällä 11 maalin voitolla lukemin 19-30 (9-16)

1. divisioonan kärkipaikalla majaileva kotijoukkue Atlas aloitti ottelun terävästi, ilman turhaa kunnioitusta, siirtyen 5 minuutissa 3-1 johtoon. Joukkueen taistelu-ilme näytti hyvältä ja maalissa Suvi Erhovaara aloitti muutamalla hyvällä torjunnalla. Dicken sai kuitenkin vähitellen koneensa käyntiin ja nopeaan tahtiin hivuttautui rinnalle ja vähitellen ohi, eron kasvaessa puoliajalle mentäessä jo seitsemään maaliin. Jo ensimmäisessä erässä oli huomattavissa 1. divisioonan ja SM-sarjan ero, niin pelinopeudessa, kuin kovuudessa. Dickenin puoluksen ja hyökkäyksen tilannekovuus ja -nopeus oli juuri sen verran kovempaa, kuin odottaa sopii ja tämä näkyi Atlaksen pelaajien otteissa väsymyksenä ja turhina teknisinä virheinä.

Toinen puoli-aika ei muutosta tarjonnut, emännät yrittivät parhaansa, mutta Dickenin fyysisyys oli vielä liikaa Atlaksen joukkueelle ja ero kasvoikin isommillaan 14 maaliin. Toisella puoli-ajalla maaliin vaihdettu nuori Ronya Kunttu ansaitsee erityismaininnan hienoista torjunnoistaan! Ronya valittiinkin kotijoukkueen nälkäisimpänä pelaajana!

Atlas taisteli, yritti parhaansa, mutta vielä tämä ei riittänyt. Peli ottelun sisällä heittelehtii vielä liikaa ja heikot vaiheet ovat Dickenin tasoista joukkuetta vastaan liian kalliita. Kun joukkue toteutti yhdessä sovittuja asioita, pystyi se haastamaan ja pelaamaan tasaväkisesti vierailijoita vastaan. Tilannekovuutta ja -nopeutta sekä hyökkäys että puolustuspäässä pitää saada lisää ja sen myötä tasaisuutta pelaamiseen.

Atlas-luotsi Viljami Kuntsi otti tappion vastaan lakonisella tyyneydellä.

– Vaikka ei ollut meiltä omaa parasta, niin ei ole varaa selittelyyn. Meidän ja SM-sarjan huippujoukkueen tämän hetken tasoero näkyy tulostaululla, Kuntsi totesi.

Dickenin päävalmentaja Petri Väyrynen oli kaikkineen tapahtumaan tyytyväinen.

– Ihan kiva peli, Atlas taisteli ihan hyvin. Meillä puolustus toimii kyllä ihan uskottavasti ja hyökkäyskään ei ollut kauhean huono. Vähän enemmän kun olisi ollut malttia, niin olisi tullut parempi tulos vielä, mutta tämä riittää meille jatkoon, Väyrynen muistutti.

Atlaksen naisten joukkue haluaa kiittää upeaa Myyrmäen Urheilutalon kotiyleisöä ja varsinkin seuran junioreita mahtavasta ja positiivisesta kannustuksesta! Seuraavan kerran joukkue voidaan nähdä tositoimissa sunnuntaina 5.11.2023 klo 17.45 kun 1. divisioonan kamppailussa vastaan asettuu HIFK Akatemia.