Georgs pysäytti Atlas Vantaan

Atlas Vantaan alun lupaava 3-0-johto GrIFK:ta vastaan jäi lyhyeksi ilonaiheeksi käsipallon SM-liigan tärkeässä ottelussa Myyrmäen Urheilutalossa. Sitten Grani tuli tasoihin 3-3. Tarkan puolustuspelin ansiosta maalinteko oli kituliasta tasalukuihin 5-5 asti, mutta avauspuolikkaan viimeisten kymmenen minuutin aikana Grani nappasi taukojohdon 12-7.

Mitä pitemmälle ottelu eteni, laajaa pelaajamateriaalia kierrättänyt meni omille teilleen loppunumerhoinin 28-20. Toisen puoliajan alun seitsemän maalin tappioasemista (7-13 ja 8-15), Atlas puristi kerran kolmen maalin päähän (12-15), mutta 4-5 maalin eron jälkeen ero repesi viimeisen kympin aikana.

Atlas Vantaa ei ottelun edetessä pystynyt samanlaiseen eheään esitykseen kuin perjantaina HIFK:ta vastaan. Ero oli siinäkin, että nyt vastassa oli eri tason maalivahti. Albert Georgs oli vantaalaisille taas melkoinen mörkö 11 torjunnoillaan, ties monettakpo kertaa.

“Täällä Myyrmäessä on mukava pelata”, kolme LähiTapiola-tähteä napannut kelpo vahti sanoi. “Tahmean alun jälkeen saimme puolustuksen kuntoon ja jatkoimme tasapainoisesti loppuun asti. Saimme todella tärkeät pisteet.”

Hellakoski kuritti ex-kavereitaan

Oma mielenkiintonsa kohdistui tietysti Atlaksen ex-avainpelaajaan Anthony Hellakoskeen Granin paidassa. Hellakoski ei suinkaan ujostellut ensimmäisessä otteölöussaan vajaan vuoden pelitauon jälkeen vaan nousi puolen tunnin pelikomennuksellaan joukkueensa parhaaksi maalintekijäski kuudella osumalla. Tylyä kohtelua entisiä joukkuekavereita kohtaan.

“Anthony on meille vahva lisä”, Granin päävalmentaja Kaj Hagman sanoi ja oli tyytyväinen, kun joukkue sai tahmean alun jälkeen hyökkäyspelin toimimaaan suunniitelluilla kikoilla.

Granilla 10 maalintekijää

Kun Grani sai maalitilastoon kymmenen miestä, Atlas Vantaan päävalmentaja peluutti päääsiassa vakiorunkoa – maalitilastoon kuusi nimeä. Tilannetta ei suinkaan helpottanut viime otteluissa kunnostautuneet Milos Maksimovicin polvivamma jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Penkki kutsui loppuajaksi.

“Tulostaulu kertoo kaiken. Teimme 20 maalia ja vain seitsemnän ekalla puoliajalla. Georgs otti meidän heitot. Ei tässä sen kummempaa analyysiä tarvita”, Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio sanoi vähemmän puhehauisena.

Jonathan Juslinista on kasvanut yhtäkkiä Atlas Vantaan varma rankkareitten viimeistelijä – nyt seitsemän onnistumista ja yksi LähiTapiola tähti.

Penkillä aloittaneista Niki Tuominen viimeisetli kolme maalia, samoin Oliver Nylander, jolle Granin päävalmentaja Hagman ennusteli tällä menolla avauskokoonpanon paikkaa.

Atlas Vantaa seuraavaksi Hankoon

Voitolla Grani nousi tasoihin HIFK:n kanssa taistelussa neljännestä sijastra eli viimeisestä yläjatkosarjan paikasta. Grani saa loppukaudeksi riveihinsä aikoinaan HIFK:ssa ja viimeksi liigajumbo HIK:ssa kunnostautuneen maalitykin Nikola Zujicin.

Atlas Vantaa puolestaan pysyi kahdeksantena ÄIFK n takana tasapisteissä. Seuraavaksi Atlas lähtee Hankoon pisteitten hankintaan yli kahden viikon tauon jälkeen 2. helmikuuta.

TIMO JÄRVIÖ

Atlas Vantaa – GrIFK 20-28 (7-12)

Atlas Vantaa: Jonathan Juslin 7, Niki Tuominen 3, Oliver Nylander 3, Heikki Laitinen 3, Géza Vasvári 2, Gheorghe Safronii 2. Tuomas Laitinen 7 torjuntaa.
GrIFK: Anthony Hellakoski 6, Erik Åkermarck 4, Sami Silfver 4, Miro Koljonen 3, Anton Karlsson 3, Benjamin Olsson 2, Alexander Lång 2, Patrik Johanson 2, Jere Kantee 1, Jasper Hellberg 1. Aölbert Georgs 11 torjuntaa.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Albert Georgs GrIFK 3
Miro Koljonen GrIFK 2
Jonathan Juslin Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii ja Niki Tuominen 2×2 min,
GrIFK: Patrik Johanson 2×2 min, Alexander Lång,  Anton Karlsson, Miro Koljonen, Niclas Laurent ja Sami Silfver 1×2 min.

Erotuomarit: Annika Laaksonen – Mikael Lindroos