Kausikertomus 2019-2020, Atlas E- ja F-pojat 2009-10

Kausi jouduttiin valitettavasti lopettamaan ennenaikaisesti, joten nyt on hyvä aika käydä läpi kulunut kausi ja sen tapahtumia.

E- ja F- poikien ryhmä, eli -09 ja -10 syntyneet pojat mukanaan yksi -11 syntynyt poika, on jo edellisellä kaudella harjoitellut ja pelannut yhdessä. Joukkueessa on viime kaudesta tapahtunut muutamia pelaajamuutoksia. Viime kauden jälkeen muutama pelaaja lopetti ja vastaavasti menneen kauden aikana on tullut muutama uusi pelaaja mukaan.  Uudet pelaajat ovat lähtökohtaisesti kiinnostuneet käsipallosta seuran pitämän School Tourin ansiota ja School Tourin uskotaan olevan hyvä kanava myös jatkossa. Joukkue muodostuu seuraavasti (tilanne 31.3.2020): 2009 syntyneitä 4 pelaajaa, 2010 syntyneitä 15 pelaajaa ja 2011 syntynyttä 1 pelaajaa. Kauden peleihin ovat lisäksi osallistuneet pari 2010 syntynyttä tyttöä. Pelaajarunko on hyvin pitkälti pysynyt samana muutaman vuoden ajan, joka omalta osaltaan myös tukee joukkueen kehitystä ja kasvua.

Beach Handball Turussa

Valmentajina tällä kaudella ovat toimineet Toni Aalto ja Dennis Baars. Apuvalmentajan on toiminut Kieran Thorpe. Harjoitukset muuttuivat täksi kaudeksi siten, että harjoitukset pidettiin kolme kertaa viikossa ja kerralla aina 1,5 tuntia. Edellisinä vuosina harjoitukset pidetiin kaksi kertaa viikossa, á tunnin. Harjoittelussa on mm. haettu lisää nopeutta hyökkäyksiin lähdettäessä, hyökkäyksessä on haettu leveyttä hyödyntämällä koko kenttää ja pelaajien maalintekorohkeutta on kehitetty läpi kauden erilaisilla hyökkäys- ja heittoharjoituksilla. Lisääntynyt harjoitusmäärä on näkynyt tekemisessä, pelaajien kehittymisessä ja pelien tuloksissa. Tämä on vastannut valmennuksen tavoitteita, jossa tavoitteena on kehittää yksilöitä pidemmällä tähtäimellä, jotta Atlas voi tulevaisuudessa mm. tuottaa omia pelaajia edustusjoukkueeseen. Vuoden aikana olemme pitäneet myös useita yhteisharjoituksia E-2009/F-2010 tyttöjen kanssa. Tämä on lisännyt yhteistä tekemistä, sekä verkostoitumista niin pelaajien kuin myös vanhempien kesken.

Kausi aloitettiin ÅIFK:n järjestämällä beachkäsipallo turnauksella Turussa. Beachkäsipallo toi samalla hieman erilaisuutta peliin, sekä oli tärkeä avaus kaudelle ja yhteishengen uudelleen synnyttämiselle. Toki on syytä muistuttaa, että moni joukkueemme pelaajista osallistuivat sitä ennen seuran järjestämiin käsipalloleireihin kesä- ja elokuussa, joten moni pelaaja oli viettänyt yhdessä aikaa melkein läpi kesän.

Ennen sarjakauden alkua ehdittiin osallistua myös Dicken Cupiin E-2009 ja F-2010 joukkueilla, jossa pelaajat saivat paljon peliaikaa ennen kauden aloitusta.

Uutta meidän joukkueellemme tälle kaudelle oli sarjojen erilaiset toteutusmuodot. E-sarja pelattiin siten, että ohjelmassa oli aina vain yksi peli ja aina kotijoukkueen isännöimänä. F-sarja sen sijaan pelattiin turnausmuotoisena.  E-sarjan pelit olivat näin useammin, kun taas F-junioreiden sarjaa pelattiin käytännössä vain kerran kuukaudessa mutta silloin yleensä neljä peliä kerralla.

Moni F-2010 syntynyt osallistui kuitenkin myös E-2009 peleihin, jonka myötä useat 2010 syntyneet saivat pelata paljon kauden aikana. Tämän vuoksi emme myöskään osallistuneet ÅIFK:n beachkäsipallon, Dicken Cupin ja Atlas Cupin lisäksi muihin turnauksiin. Toki koronaviruksen vuoksi toukokuulle suunniteltu Siuntio Cup peruuntui, ja myös kesäkuulle suunniteltu osallistuminen Tukholmassa järjestettävään Eken Cupiin peruuntui myös.

Koronakaranteenin vuoksi käsipalloliitto päätti keskeyttää kaikki sarjat 19.3.2020. Osallistuimme kauden aikana E-2009 haastajasarjaan, sekä F-2010 kilpa- ja haastajasarjoihin. Pelitaso ja tulokset ovat olleet kiitettävällä tasolla kaikkien joukkueiden osalta. E-2009 haastajasarjan 9 pelistä voittoja tuli peräti 7 ja maaliero 226-148. F-2010 kilpasarjan 10 pelistä tuli 8 voittoa, maalieron ollessa 252-163, jolla irtosi 2. sija kahdeksan joukkueen sarjassa. F-2010 haastajasarjan 8 pelistä voitimme kaikki pelit, maalierolla 223-122. Kunnia tästä suuresta kehityksestä peleissä edellisiin kausiin verrattuna kuuluu pelaajien lisäksi niin tämän kauden valmentajatiimille, kuin myös Tomi Puikkoselle, joka oli Denniksen aisaparina muutamat edelliset kaudet. On todella kiva nähdä, että harjoittelu kehittää pelaajia, joka näin parantaa peliä ja tuo pelaajille sitä onnistumisen tunnetta.

Toistaiseksi treenejä jatketaan vielä valmennuspäällikkö Arto Starckin videotreenien ja yksilötreenien voimalla. Toivotaan, että pelaajat pysyvät terveinä ja että motivaatio säilyy, jolloin voidaan nähdä lisää kehitystä ja onnistumisia, kun yhteiset harjoitukset voivat taas jatkua. Vaikkakin kausi päättyi täysin eri tavalla kuin miten alkukaudesta oli suunniteltu, voidaan todeta kauden olleen erittäin onnistunut ja tekemisen olleen tärkeää niin yksilöiden kehitykselle, kun myös tulevaisuuden Atlaksen kehitykselle.

Kiitos vielä valmentajatiimille, sekä joukkuejohtaja-aisaparille Tom Laitiselle, joka on tehnyt paljon töitä joukkueemme eteen! Kiitos Toni, Dennis, Kieran ja Tom!

Joukkueenjohtaja

Johan Simell

Scroll to top