Kotikylän Kimmat – Atlaksen NSM-joukkue – kausi 2019 – 2020

 

Kimmat nousivat SM-sarjaan pelattuaan yhden vuoden ykkösdivarissa. Vaikka valtaosa joukkueen pelaajista oli ensikertalaisia ja vielä junnuja, oli tärkeää pitää lupaavat käsipallonpelaajat Atlaksessa ja tarjota tulevaisuus omassa seurassa. Ihan kaikki eivät vielä alkukaudesta olleet pelikunnossa, mutta kauden edetessä pelaajamäärä lisääntyi ja vahvistui.

Kimmat keskittyivät palloon sitoutuneen taustajoukon tehdessä oman osuutensa käsiksen eteen. Joukkueella on uskollinen kaarti apuja niin peleihin kuin muuhunkin tarpeelliseen. Mika huollossa, Kati rahakirstussa ja Satu sekä Minsku jojoina pitivät fasiliteetit kunnossa.

Joukkue on panostanut ahkeran palloharjoittelun ohella hyvän ilmapiirin rakentamiseen ja sitoutuneeseen työhön. Näitä vahvistettiin palkitsemalla joka kuukausi ahkerimpia harjoittelijoita Atlas-mukilla, käymällä henkilökohtaisia keskusteluita pelien jälkeen ja antamalla sovitusti pelaajakavereille myönteistä palautetta. Mahdollisimman hyvään panostukseen rohkaisi myös Ravintola Wandasin lounaslahjakortti kunkin kotipelin nälkäisimmälle pelaajalle. Tuon palkkion pokkasi moni joukkueen pelaaja kauden aikana. Pallon sekä harjoitteiden ohella valmentajat Johan, Arto ja Klaus toivat harjoituksiin aina myös huumorin ja positiivisen otteen. Sami toi psyykkisen valmennuksen kautta keinoja käsitellä omia tunteita ja puhua niistä harmillisistakin peliasioista. Näistä kasvoi se meininki, joka rohkaisi tekemään parhaansa ja kantoi tappioidenkin jälkeen.

Pelit olivat odotetun tappiollisia, mutteivat aina ollenkaan huonoja. Kärkijoukkueiden tahdissa emme pysyneet, vaikka niissäkin oli tasaväkiset hetkensä. Sitoutunut tekeminen alkoi näkyä loppukaudesta, kun pelasimme tasaisen, vaikka lopulta tappiollisen pelin GrIFK:ta vastaan ja voitimme KyIF:n hävittyämme kaikki aiemmat pelit sille niukasti.

Syksyllä pidettävässä Kim Cupissa palkitaan naisten joukkueen kaveripelaajana aina ystävällinen ja kannustava Maadu. Nälkäisin pelaaja tällä kaudella on maalivahtimme Anna, joka pelasi nousujohteisen kauden ja lopulta voitollisessa KyIF-pelissä torjui 50 % vastustajan heitoista. Kehittyjäpelaajana palkitaan Meri, joka löysi röyhkeämmän vaihteen peleihin riistäen vastustajalta pallon aina tilaisuuden tullen.

Tulevaisuus näyttää hyvältä. Joukkueen nuoremmat pelaajat kehittyvät kokeneempien pelaajien sekä Klausin ja Arton ohjauksessa.

Scroll to top