Stöttarnas årsmöte

Medlemmarna i Atlas stödförening, “Stöttare”, kallas härmed till årsmöte fredagen den 14 april 2023 kl 18.30 på Wandas Kitchen & Lounge restaurang, Eldstadsgränden 5. Myrbacka (4:e våningen).
Mötet behandlar stadgade ärenden.

Läs hela årsmöteskallelsen här.

Vilka är Stöttarna?

Atlas Stöttare är en stödförening grundad 1968, som bildades för att den skulle kunna stötta moderklubben ekonomiskt. Flera av stöttorna har varit aktiva i Atlas när de var yngre och har velat fortsätta stötta föreningen även efter detta. Syftet har varit att ha roligt och samtidigt samla in pengar. Årsmöten med god middag har blivit en tradition. Möten har hållits i restauranger som Savoy och König. Det första årsmötet hölls på restaurang Kultakaivos i Klippsta, där många aktiva medlemmar deltog. En speciell detalj var att det i början bara var män som fick delta i träffarna, det har som tur är förändrats.

Bakgrunden för Atlas Stöttares styrelseledamöter och medlemmar har varit i föreningen med olika sporter, till exempel handboll, friidrott, damgymnastik, orientering och bordtennis. Medlemmarna är långvariga Atlasmedlemmar som även suttit i styrelserna för Atlas. Som man kan märka har Atlas genom åren förändrats från en allmän förening till en specialklubb för handboll. Dock har bordtennis legat kvar som en annan sport i bakgrunden. Atlas har alltid varit en förening med en fin gemenskap, till stöttarnas stora glädje. Bakgrunden för modersmålet svenska och finska har anpassat sig väl och föreningen anser att det är viktigt att bevara båda språken.

Stöttarnas verksamhet är väldigt tyst, men desto viktigare för moderklubben. Stöd har erhållits bl.a. till Atlas Cupen, inköp av utrustning och för allmän verksamhet. Atlas Stöttare letar alltid efter fler medlemmar. De hoppas att föräldrar vars barn varit engagerade i verksamheten eller tidigare aktiva medlemmar, som fortfarande har en kärlek till klubben och därmed kunde fortsätta stödja klubben skulle bli medlemmar. Vem som helst kan bli medlem. Om du är intresserad av att bli medlem eller om du har några frågor om stöttarna i allmänhet kan du kontakta stöttarnas ordförande via e-post, stefan.astrand@elisanet.fi.

Scroll to top