Uudistunut Atlas voitti HIFK 2:n palohälytyksen jälkeisen tehojakson ansiosta

Atlaksen miesten edustusjoukkueen ensimmäinen kotiottelu pelattiin lauantaina Myyrmäen Urheilutalolla. Vastassa oli SM-liigassakin meitä vastaan usein taistellut HIFK. Tällä kertaa 2-divisioonassa vastassa oli seuran kakkosjoukkue. Atlas oli voittanut avauksessa KyIF:n selkein numeroin. HIFK:lla puolestaan luvassa oli jo viikonlopun toinen ottelu. Perjantaina se oli murskannut kotonaan Akilles Akademin. Ottelussa kerättiin juniorien hyväksi vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, josta voimmekin jakaa isot kiitokset kaikille otteluun tulleille katsojille (136 katsojaa). Ottelussa Atlas piti lopulta pisteet kotonaan lukemin 23-18 (10-12).

Avauksessa Atlaksen valmentaja Teemu Kaulio iski kentälle muun muassa tutulla numerollaan, 7, pelanneen legendaarisen Klaus Sarinin. Pelipaikka oli vain vaihtanut maalipuiden väliin. Vastapäässä maalia vartioi yllätyksellisesti liikehtivä Jussi Köykkä. Avausjaksolla ottelu eteni HIFK:n lievässä hallinnassa sen liikkuessa joukkueena selvästi kotijoukkuetta paremmin kokeneen liigajyrän Christoffer Enebergin johdolla. Kotijoukkueen ylös- ja alastulot molemmissa päissä kenttää olivat lähinnä kuin hidastettua filmiä katsoisi. Kaulio joutuikin ottamaan ensimmäisen aikalisän vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla, kun HIFK oli siirtynyt Henrik Räiken kiskaisulla 7-9 johtoon. Atlas pääsikin tasoihin Jasse Kettusen sekä Milos Maksimovicin maaleilla. Tämän jälkeen kotijoukkue sai tuhlattua pari pilkkuakin. Onneksi Atlaksen maalilla läpi ottelun hyvin pelannut Sarin jatkoi torjuntojaan. Kuvaava tilanne jaksolta olikin yksi Atlaksen nopea hyökkäys, jonka Arto Starck päätti 10-10 maaliin. Klaus Sarin toimi tilanteessa maalin syöttäjänä hänen ollessaan kotijoukkueen toiseksi ylimpänä ollut pelaaja. Jakson lopussa entisen Atlaslaisen Mikael Grönmarkin poika Viktor Grönmark sekä Räike veivät HIFK:n taukojohtoon 10-12.

Toinen jakso ehti edetä viisi minuuttia pelin ollessa 11-14, kun Urheilutalon palohälyttimet pärähtivät soimaan. Peli keskeytettiin ja kaikki alkoivat ohjautua ulos hallista. Pienen selvittelyn jälkeen selvisi, että peliä päästään jatkamaan. Liekö yllättävä tauko vienyt voimat vierailijoiden jaloista vai toiko se riittävän tauon Atlaksen pelaajille, sillä tämän jälkeen kuskin paikalle nousi Atlas. Yksi tekijä irtonaisempiin jalkoihin oli paluun fysion tehtäviin palanneen Maria Sarinin onnistunut pohjehieronta puolelle pelaajista kyseisen tauon aikana. HIFK ei onnistunut tekemään loppupelin aikana kuin neljä maalia, Atlaksen onnistuessa 12 kertaa. Atlas alkoi juoksemaan hieman enemmän molempiin suuntiin ja paikkoja alkoi avautua paremmin. Lisäksi puolustukseen saatiin lisää tsemppiä, joka mahdollistikin hyviä nopeita hyökkäyksiä. Paluun tauon jälkeen pelien pariin tehnyt Juuso Pokkinen nousikin päävalmentaja Kaulion papereissa yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi nousussa HIFK:n rinnalle ja ohi. Iloinen asia oli ringin leveyden kannalta, että kenttäpelaajista yhtä vaille kaikki onnistuivat maalin teossa. Suurin maalimäärä yksittäisellä pelaajalla olikin kolme. Ottelun kauneimmasta osumasta vastasi Henry Juslin, jonka japskiin tarjosi Jasse Kettunen maukkaan syötön.

Seuraavan kerran Atlas pelaa 2-divisioonassa ensi viikonloppuna, kun luvassa on haastava vierailu sunnuntai-iltana Hankoon. Ottelua isännöi HIK. Seuraava kotipeli on puolestaan 16.11 klo. 14.30 alkaen.