Atlaksen naiset aloittivat kauden 1. divisioonassa

Siirtomarkkinoilla uurastanut ja kovin tavoittein kauteen lähtevä IF Helsinge Atlas rf.:n naisten joukkue aloitti kautensa kotiottelulla siuntiolaista Pickala HD:ta vastaan. Alkukankeuden jälkeen, joukkue osoitti kovuutensa ja otti selkeän voiton vieraista lukemin 38–23 (19–13).

Asetelma otteluun oli selkeä, Atlaksen uusi tuleminen naiskäsipallossa alkaisi nyt ja joukkue lähtikin otteluun ennakkosuosikkina. Joukkueeseen on kesän aikana siirtynyt kahdeksan uutta pelaajaa, muutama nuori lupaus sekä useampi pelaaja, jolla on jo monen kauden kokemus naisten SM-sarjapeleistä.

Ottelun alku oli kuitenkin molemmille joukkueille hankala, Atlaksen aktiivinen 4–2 puolustusmuoto aiheutti Pickalan pelaajille päänvaivaa ja selkeitä maalintekotilanteita ei meinannut löytyä, kun taas Atlas ei avoimistakaan maalintekopaikoista onnistunut palloa maaliin laittamaan. Naisten 1. divisioonan kauden 2023–2024 avausmaali nähtiinkin vasta ajassa 5:44 kun Pickala HD:n Pernilla Karlsson onnistui ohittamaan Atlaksen maalia vartioineen Suvi Erhovaaran.  Atlaksen ensimmäistä maalia saatiin odottaa lähes seitsemän minuuttia, kunnes Adriana Jakimova onnistui kaventamaan tilanteeksi 1–2. Atlas siirtyi johtoon ajassa 12:28 Jessi Laasion onnistuessa ensikerran Atlaspaidassa, tästä johtoasemasta Atlas ei enää luopunut ja vahvan puoliajan lopun ansiosta tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 19–13.

Ensimmäinen puoliaika, käynnistysvaikeuksien jälkeen, oli kotijoukkue Atlakselta tasainen esitys. Puolustus piti kohtuudella ja Suvi Erhovaara maalissa poimi helpot pallot pois, joukkue pyrki jatkuvasti juoksemaan nopeita vastahyökkäyksiä ja yhteisten kokemusten sekä harjoittelun myötä tehokkuuskin varmasti kasvaa.

Toinen puoliaika olikin sitten jo selkeää Atlaksen hallintaa, leveällä rintamalla maalinteossa onnistunut kotijoukkue piti ja kasvatti johtonsa aina 15 maaliin, joten ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Atlaksen pelaajista peräti kymmenen pelaajaa saivat merkinnän maalisarakkeeseen. Puolustusta saatiin hiukan tiivistettyä ja nopeat vastahyökkäykset alkoivat purra entistä paremmin, vastustajan jalan ruvetessa selkeästi painamaan enemmän ja enemmän mitä pidemmälle ottelu eteni. Atlas pääsi myös kokeilemaan toisessa erässä erilaisia taktisia kuvioita, kuten 7–6 pelaamista.

Atlaksen nälkäisimpänä pelaajana palkittiin 7 kertaa maaliverkkoa heiluttanut Jessi Laasio, Jessi ei pelkästään onnistunut maalinteossa, vaan osoitti monipuolisuuttaan maalinjohtaneissa syötöissä ja joukkuepelissä.

Joukkueen Päävalmentaja Viljami Kuntsi iloitsikin sekä avausvoitosta, että hallille saapuneesta isosta yleisömäärästä:

”Tärkeää saada voitto sarja-avauksesta! Etenkin kun sen saavuttaa tekemällä yhdessä sovittuja asioita molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyspään onnistumiset jakautuivat mukavan tasaisesti ja uusien pelikavereiden liikkeitä opittiin lukemaan loppua kohden. Oma alakerta saatiin pidettyä hyvällä liikkeellä vastustajan asemapeliä häiritsevänä, Suvi ja Ronya napsivat yhteensä parikymmentä koppia!

Yleisökin oli kerääntynyt lehtereille toista sataa! Iso kiitos sinne, tulkaahan toistekin!”

Ottelutapahtuma oli hieno kaudenaloitus koko Atlaksen seuralle. Halliin oli löytänyt tiensä peräti 106 katsojaa ja junioreita oli ilahduttava määrä kannustamassa kotijoukkuetta avausvoittoon. Joukkue haluaakin kiittää kaikkia paikalle tulleita ja toivoo näkevänsä suuren yleisömäärän jatkossakin hallilla!