ATLAS VANTAA ALOITTAA JATKOSARJAN SIUNTIOSSA

Parin viikon odotus käsipalloilun SM-liigan runkosarjan päättymisen jälkeen loppuu ensi keskiviikkona (27.2.), kun Atlas Vantaa kohtaa alajatkosarjan avauksessa Siuntiossa pahaksi vastustajaksi kauden mittaan osoittautuneen SIF:n.

SIF-ottelu ja päätöskierros ovat alaloppusarjan ainoat arkitapahtumat. Muuten pelataan viikonloppuina (pe-su).

Atlas Vantaalle päättynyt runkosarja oli heikoin vuosiin, kun se jäi kahdeksanneksi. Viimeksi moinen kauden loppusujoitus löytyy keväältä 2008.

Startti jumbosijalta

Vantaalaiset joutuvatkin lähtemään jatkosarjaan jumbosijalta plakkarissaan vain HIFK:lta tammikuussa napatut yllätyspisteet. Sen sijaan muut tulevat vastustajat, SIF ja ÅIFK osoittautuivat lukuisista loukkaantumisista pitkin kautta kärsineelle Atlakselle ylivoimaiseksi.

Alajatkosarjan kaksi parasta – ilman superyllätyksiä HIFK ja SIF – pääsevät puolivälieriiin ja kohtaavat pudotuspeleissä yläjatkosarjan kolmosen ja nelosen. Alajatkosarjan kahden viimeisen – todennäköisesti ÅIFK:n ja Atlaksen – kausi päättyy huhtikuun alkupäivinä.

Piffen ja HIK puolestaan jatkavat sinänsä turhissa karsintaotteluissa, kun tulevat vastustajat eivät ole liigakelpoisia

Taas pelipaikkajärjestelyjä

Jo tutuksi tulleeseen tapaan Atlas Vantaalla on vaikeuksia kotiotteluitten järjestämisessä, kun vakiopelipaikka Myyrmäen Urheilutalo on pyhitetty ylioppilaskirjoituksille. Samalla vaikeutuu joukkueen harjoittelu, kun sopivaa tilaa on taas haettava Solvallasta.

Niinpä jatkosarjan toinen kotiottelu ÅIFK:ta vastaan joudutaan viemään Energia Areenaan sunnuntaina 17. maaliskuuta. Sen sijaan HIFK (9.3.) ja SIF (30.3.) tulevat Myyrmäen Urheilutaloon.

TIMO JÄRVIÖ

Atlas Vantaan ottelut alajatkosarjassa:

Ke 27.2. klo 19 Siuntio SIF – Atlas Vantaa

La 9.3. klo 15 Myyrmäen UT Atlas Vantaa – HIFK

Su 17.3. klo 15 Energia Areena Atlas Vantaa – ÅIFK

La 23.3. klo 14 Turku ÅIFK – Atlas Vantaa

La 30.3. klo 15 Myyrmäen UT Atlas Vantaa – SIF

Ti 2.4. klo 19 Helsingin UT HIFK – Atlas Vantaa

Alajatkosarjan lähtöpisteet: HIFK 10, SIF 8, ÅIFK 4, Atlas Vantaa 2.

Atlaksen maalintekijät runkosarjassa: Gheorghe Safronii 64, Heikki Laitinen 45, Jani Tuominen ja Milos Maksimovic 37, Jasse Kettunen ja Niki Tuominen 34, Jonathan Juslin 33 Samuli Vihavainen 32, Géza Vasvári 16, Jani Kivinen 15, Oliver Nylander 14, Lasse Louevuo ja Tapio Laitinen 8, Artturi Laaksonen 7, Eemil Eilola 4, Edvard Tilles ja Elias Terävä 1. – Maalivahtien torjuntaprosentit: Tuomas Laitinen 36, Joonas Nokelainen 35, Tommi Haverinen 27.

LähiTapiola-tähdet: Tuomas Laitinen 9, Jani Tuominen 8, Jasse Kettunen 3, Joonas Nokelainen, Jani Kivinen, Milos Maksimovic ja Niki Tuominen 2, Heikki Laitinen, Gheorghe Safronii, Samuli Vihavainen ja Jonathan Juslin 1.

Scroll to top