Atlas Vantaa kelpo esitykseen viimeisessä kotiottelussaan

Atlas Vantaa sai kauden viimeiseen kotiotteluun vieraakseen Sjundeå IF:n, joka oli ollut vantaalaisille voittamaton vastus kuluvalla kaudella. Kovassa kevät vireessä oleva SIF oli jo ennen viimeisiä kierroksia varmistanut paikkansa alemman jatkosarjan voittajana, kun HIFK oli kaatunut kahdesti keskinäisissä otteluissa. Vielä, kun ÅIFK pystyi yllättämään kevään korvalla hyytyneen HIFK:n, niin SIF saattoi lähteä otteluun rennoin tunnelmin. Ottelusta muodostuikin tiukka, jäähyjen sävyttämä kamppailu, joka ratkesi vieraiden hyväksi vasta loppuhetkillä. Loppulukemiksi kirjattiin 25-29 (13-11).

Ottelun alkoi tasaisissa merkeissä, kun ensimmäisissä hyökkäyksissä maalissa aloittaneet ja koko ottelun pelanneet Tuomas Laitinen ja Mika Malassu nappasivat torjunnat. Jasse Kettunen avasi ottelun maalinteon, kun Laitisen torjunnan jälkeen vapautui läpiajoon. Sten Maasalu viimeisteli takavedolla vieraiden ensi maalin ottelun 3. minuutilla. Atlas Vantaan puolustus olikin liikkuva ja taisteleva, joka teki vieraiden maalinteon varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vaikeaksi. Eduard Zakharov ojennettiin liian kovien otteiden takia ottelun 7. minuutilla jäähylle ja tilanteesta seuranneesta seitsemän metrisestä Jonathan Juslin viimeisteli varmasti tilanteeksi 3-3. Alivoimalla SIF pääsi pyörittämään kelpo tilanteita, jossa ensin Tuomas Laitinen torjui Maasalun heiton. Tilanteen seurauksena pallo ajautui erinomaisen pelin pelanneelle Alexander von Numersille, jonka heitto ajautui tolpan ja erotuomari Jan Helanderin kautta Tuomas Laitiselle, joka kiitti ja kumarsi avaten maalitilinsä ja vieden Atlas Vantaan 4-3 johtoon. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei saatu joukkueiden välille eroa kuin maali tai kaksi suuntaan tai toiseen ja kun Jasse Kettunen viimeisteli muutama sekuntti ennen loppua vielä läpiajon päätteeksi, tilanne tauolla oli 13-11.

Toisen puolikkaan alkuun vierasjoukkue SIF lisäsi selkeästi tempoa ja onnistuikin muutaman kerran helposti pelaamaan Gustav Svanbäckin avopaikkaan. Samuli Vihavainen kuitenkin vastasi hyökkäyspäässä tehoista, kun Gheorghe Safronii pelasi hänet pariin otteeseen avopaikkaan. 35. minuutilla SIF tuli kuitenkin tasoihin von Numersin tykitettyä pallon maaliin ja tilanteeksi 15-15. Maalin erolla mentiin aina 50. minuutille asti, kun Jasse Kettunen viimeisteli illan 7. osumansa ja tasoitti tilanteeksi 22-22. Tuon jälkeen SIF iski kolmesti ja kun Atlas Vantaa ei saanut edes heittoja maalia kohti, oli ero revennyt 22-25. Vielä, kun 55. minuutilla Samuli Vihavainen rikkoi hyökkäyspäässä Vincent Voutilaista, tämän yrittäessä heittää tyhjään maaliin. Seurauksena kolmas ulosajo ja punainen kortti Vihavaiselle sekä vieraille seitsemän metrin heitto. Ott Varik viimeisteli varmasti 7. metrin viivalta ja ero taas kolmessa 23-26. Tämän lähemmäksi Atlas Vantaa ei enään päässyt vaan Sjundeå IF pääsi juhlimaan voittoa lukemin 25-29.

Ottelu ei kuitenkaan ollut mitenkään huono vähälukuisuudesta kärsineelle kotijoukkueelle, tämän allekirjoitti myös päävalmentaja Kallio. “Ihan kohtuullinen viimeinen kotipeli tähän kauteen. Puolustuspeli lähestulkoon läpi ottelun hyvällä tasolla. Hyökkäyksessä toisella jaksolla ei pystytty yhtä hyvin pelaamaan kuin ensimmäisellä. Ensimmäinen jakso oli hyvä.” Ottelussa kuvastui hyvin se, että jos vastustaja ei ihan parhaalla mahdollisella asenteella peliin tule, se tekee ottelustaan itselle hyvin vaikean. Tätä myös SIF:n päävalmentaja Teddy Nordling pohti “Huono ottelu meiltä. Ei oltu oikein valmiita tekemään tänään sitä duunia, mitä tarvitsee tehdä ja Atlas tuli minun mielestä hyvin pienellä ryhmällä ja jaksoivat painaa loppuun asti. Meillä oli vaikeuksia, mutta onneksi me voitettiin kuitenkin tämä peli.”

Atlas Vantaan kauden kotiottelut on nyt pelattu ja seuraava sekä kauden viimeinen koitos käydään myös kovin merkityksettömässä ottelussa Helsingin Kalliossa. kovin odotuksin kauteen ja erinomaisen syyskauden pelannut HIFK on valahtanut jo sarjassa sijalle 6. eikä pudotuspelisarja BK-46:tta vastana lupaile kovin pitkää kevättä Kallioonkaan. Ottelu alkaa tiistaina 2.4. klo 19:00.

Atlas Vantaa – SIF   25 – 29 (13 – 11)

Maalintekijät
Atlas Vantaa

Jasse Kettunen8
Jonathan Juslin4
Samuli Vihavainen3
Niki Tuominen3
Gheorghe Safronii2
Tuomas Laitinen2
Heikki Laitinen2
Tapio Laitinen1

SIF

Alexander von Numers7
Ott Varik5
Sten Maasalu4
Gustav Svanbäck3
Carl Weurlander2
Alex Vaahtoranta2
Atte Marjamäki2
Fredrik Karlsson2
Eduard Zakharov1
Vincent Voutilainen1

LähiTapiola-tähtipelaajat

Alexander von NumersSIF3
Jasse KettunenAtlas Vantaa2
Tuomas LaitinenAtlas Vantaa1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa

Gheorghe Safronii1 x 2 min
Samuli Vihavainen3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia

SIF

Alex Vaahtoranta1 x 2 min
Alexander von Numers1 x 2 min
Christoffer Thor1 x 2 min
Eduard Zakharov2 x 2 min
Gustav Svanbäck1 x 2 min
Vincent Voutilainen2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Mikael Lindroos

Yleisöä: 142

Valmentajan kommentit Atlas Vantaa
Toni Kallio: Ihan kohtuullinen viimeinen kotipeli tähän kauteen. Puolustuspeli lähestulkoon läpi ottelun hyvällä tasolla. Hyökkäyksessä toisella jaksolla ei pystytty yhtä hyvin pelaamaan kuin ensimmäisellä. Ensimmäinen jakso oli hyvä.

Valmentajan kommentit SIF
Teddy Nordling: Huono ottelu meiltä. Ei oltu oikein valmiita tekemään tänään sitä duunia, mitä tarvitsee tehdä ja Atlas tuli minun mielestä hyvin pienellä ryhmällä ja jaksoivat painaa loppuun asti. Meillä oli vaikeuksia, mutta onneksi me voitettiin kuitenkin tämä peli.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti (3 LähiTapiola-tähteä)
Alexander von Numers, SIF: Aika vaikea peli meille. Tultiin ottelun aika huonolla asenteella ja Atlas pääsi tekemään liian helppoja maaleja. Hyökkäyspäässä ei saatu vauhtia, ei menty väleihin ja sitten Atlas pääsi kontraamaan. Toisen erän alkuun saatiin pari maalia ja mentiin loppuun asti aika tasatahtiin.

Scroll to top