Atlas Vantaalle makea yllätysvoitto

ATLAS VANTAALLE MAKEA YLLÄTYSVOITTO

Atlas Vantaa jysäytti mojovan yllätyspaukun kaatamalla käsipalloliigan nelosen HIFK:n 31-30 (17-13), vieläpä vieraissa. Ottelu oli koko ajan vantaalaisten hallinnassa, ja johto oli suurimmillaan kuusi maalia, 20-14 ja 21-15, kunnes HIFK pääsi lopussa uhkailemaan.

HIFK käväisi alussa vain kerran johdossa, kun koitijoukkue nousi 2-4:stä 5-4:ään
Voitolla Atlas varmisti käytännössä alajatkosarjan paikan, kun ero yhdekäsentä olevaan
Piffeniin kasvoi neljään pisteeseen. Atlas nousi tasapisteisiin (8) ÅIFK:n kanssa ja pysyi joukkueitten keskinmäisen ottelun perusteella turkulaisten takana kahdeksantena.

Ottelussa oli joukko ilahduttaviua seikkoja verrattuna syksyn peleihin, Tekniset virheet jäivät melko vähiin, joskin HIFK:n lopun kirivaiheeessa muutama harkitsematon heittoyritys ja syöttö tuli miinustilille.

Korkea puolustus ei sotkenut

HIFK:n varsinakin toisella jaksolla käyttämä korkea ja vahvasti porrastettu puolustus – Gheporghe Safronii lisksi erikoisvartioinnissa – ei ollut sellainen ansa kuin vuosen mittaan on nähty. Myös oma puolustuspeli oli vahvaa.

Merkittävää on Atlaksen ulkomaalaisten terästyminen syksyyn verrattuna. Milos Maksimovic teki kuusi maalia, antoi saman verran maalityöttäjä ja taisteli puolustuksessa. Lähes sama pätee neljä maalia heittäneeseen Safroniin. Géza Vasvari uurasti molemmissa päissä.

Heikki Laitisella uusia rooli

Joukkueen joka paikan uurastaja Heikki Laitinen on viime otteluissa pelannut takamiehenä – pitkälti pelaajapulan takia – ja on vähitellen sopeutunut uuteen rooliin. Nyt heiton lähtivät tarkasti myös keskustasta – tuloksena seitsemän osumaa.

“Ekalla puoliajalla pelissä oli ehkä vähän jännitystä johtoasemassa, kun emme ole tottuneet voittamaan. Onneksi pystyttiin pitämään päät tarpeeksi kylmänä “, yhdellä tähdellä palkittu Laitinen sanoi.

Laitisen tavoin myös Jonathan Juslin pelasi paljon takamiehenä laidan sijasta eikä ujostellut – viisi maalia.

Jasse Kettunen maalivireessä

Jasse Kettunen on parantanut huomattavasti päästyään armeijasta ja samantien säännölliseen harjoitteluun. Nyt syntyi seitsemän osumaa – viimeksi Piffeniä vastaan kahdeksan – ja osa niistä on tullut ovelasti leikkauksilla laidasta keskelle. Niistä tärkein oli 30-28-johdon tuonut osuma minuutti ennen loppua.

Ratkaiseva tekijä oli myös maalivahtipeli. Tuomas Laitinen pohjusti varsinkin avauspuolikkailla vantaalaisten johtoa ja käynnisti tuttuun tyyliin nopeita vastaiskuja. Vaikka Laitisen 11 torjuntaa olivat vain kaksi enemmän kuin HIFK:n kaksikon, ero oli selvä.

“Meillä oli eilen (torstaina) hyvät harjoitukset. Silloin näki, että matsissa on odotettavissa jotain. Muutenkin tuntuu hyvältä, kun ollaan saatu jengiä yakaisin sairaslistalta. Hienoa oli, että lopun ratkaisuhetkillä kentällä oli sellaisia nuoria kuten Jasse, Jontte (Juslin) ja Samuli (Vihavainen)”, kahden tähden maalivahti sanoi.

Päävalmentaja tyytyväinen

Atlas Vantaan valmentaja Toni Kallio oli syytä myhäilyyn, ja hän oli tyytyväinen varsinkin puolustuspeliin.

“Puolustuksessa 6 vastaan 6 -tilanteissa toimittiin juuri suunnitelmien mukaan ja pakotettiin HIFK heittämään kaukaa. Ainoastaan Punaa ei saatu kuriin. Maalivahtipeli oli meille 100-0”, Kallio sanoi.

Ardo Puna olikin kentän kunkku 13 maalilla. Hän vei myös kolme Lähi-Tapiola-tähteä.

Sopimustaan ensi kaudeksi jatkanut HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin oli vähemmän hyvällä tuulella.

“Tänään meillä oli iso asenneongelma, joka johti turhiin pallonmenetyksiin ja teknisiin virheisiin. Pelasimme oikeasti kunnolla vain viimeiset 15 minuuttia ja se harvoin riittää otteluvoittoon asti”, Grinishin sanoi.

Grani tulee keskiviikkona

Jo keskiviikkona Atlas Vantaa yrittää uutta yllätystä, kun Myyrmäen Urheilutaloon saapuu viidentenä oleva GrIFK. Ottelu alkaa klo 19..

TIMO JÄRVIÖ

HIFK – Atlas Vantaa 30-31 (13-17)

HIFK: Ardo Puna 13, Niclas Ahlgren 5, Oscar Udd 4, Vladimir Knopinskii 4, Sten Toomla 2, Nikita Dolganov 2. Toto Christou 4 torjuntaa, Borislav Vladisavljevic 5.
Atlas Vantaa: Heikki Laitinen 7, Jasse Kettunen 7, Milos Maksimovic 6, Jonathan Juslin 5, Gheorghe Safronii 4, Géza Vasvári 2. Tuomas Laitinen 11 torjuntaa.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna HIFK 3
Tuomas Laitinen Atlas Vantaa 2
Heikki Laitinen Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot ja pelistä sulkemiset
HIFK:: Harri Pitkänen, Oscar Udd ja Vladimir Knopinskii 1 x 2, Nikita Dolganov 1×2 min. ja suora punainen kortti 25 sekuntia ennen loppua.

Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii, Heikki Laitinen ja Jonathan Juslin 1 x 2 min.

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg-

Yleisöä: 80

Scroll to top