CP04 Atlas vs. PIF; tuomaripeliä?

Asenteellinen otsikko, mutta pakko ottaa framille, kun asia tuntui joukkueita kuohuttavan. Toinen tuomari teki oharit eikä saapunut paikalle, jolloin yhdelle tuomarille jäi melkoinen työsarka. Tämän ikäisillä pojilla peli on jo sen verran vauhdikasta ja välillä otteetkin kovia, että yhdellä silmäparilla on hankala kaikkea todeta. Kun lisäksi huomioidaan pelaajien tarve mussuttaa tuomioista, on selvää että yhden tuomarin pitää ottaa tiukka linja ja pitää homma hallinnassa varoitusten ja rangaistusten muodossa. Jos tuomiot menevät tasapuolisesti, ei kellään pitäisi olla paljokaan syytä enää jälkeenpäin kiukutella, vaikka pelin aikana oma pikku perunakattila yli keittäisikin. Ei yksi tuomari peliä ratkaissut, mutta toisen tuomarin puuttuminen teki matsista hänelle paljon hankalamman.

Peli alkoi Atlaksen otteessa: maaleja tehtiin helpon näköisesti ja puolustus pysäytti Pargasin vaivattomasti. Kymmenen minuutin kohdalla PIF pääsi ensimmäisen kerran tasalukemiin 6-6, mutta kotipoikiemme ote piti ja ero kasvoi hyväksemme jo lukemiin 10-7 paraislaisten sotkettua peliään varoituksin ja ulosajoin. Loppuerän veikin sitten PIF 0-6, kun oli meidän vuoromme sössiä matsi. Tämän ikäisten pelaajien pitää vähitellen oppia tulkitsemaan pelin henki ja puhallusten linja. Nyt kokeilimme, kannattaako vastatuuleen virtsata… Ei muuten kannata: menetimme koko pelin taukolukemin 10-13.

Toinen jakso menikin pelin loppua odotellen, kun kuuden minuutin päästä lukemat olivat 12-22. Mitäpä sitä haavoja enempää suolaamaan, lopputulos 23-33 kertoo oleellisen sekä sen, että pääsimme paremmin taas lopussa peliin mukaan. Siihen myös vaikutti, etteivät paraislaiset pelanneet tosissaan loppuun asti vaan kikkailivat ja leikkivät. No, ei tämä niin vakavaa ole, vaikka joku voisi pitää moista käytöstä kunnioituksen puutteena peliä ja vastustajaa kohtaan, vallankin kun Piffenin vaihtopenkillä tuntui olevan jatkuvasti henkilökohtaisia viestejä kentällä olijoille. Tätähän heiltä on nähty ennenkin mm. KyIF cupissa, joten kenties osaamme ensi kerralla siihen etukäteen varautua. Pelin yleisestä tasosta kertoi sekin, että harvoin toimitsijana kuulee katsomosta niin paljon käänteispositiivista kannustusta kuin tänään.

Maaleja: Oskari 13, Nikita ja Darius 3, Emmi 2, Rasmus ja Vera 1. Marcus napsi sen mitä otettavissa oli.

Scroll to top