Viikonlopun mitalijuhla

Viikonloppuna on vietetty ihka oikeaa mitalijuhlaa Vantaalla! D10-pojat varmistivat jo huhtikuun alussa SM-kullan kun riittävä piste-ero sarjakakkosiin, BK-46 oli saavutettu. Sunnuntaina järjestettiin kuitenkin oikein juhlava tilaisuus kotihallissa kun nämä joukkueet pelasivat sarjan viimeisen ottelun. Aamupäivä alkoi lehdistötilaisuudella jonne oli kutsuttu joukkueen yhteistyökumppaneja. Pelien osalta päivä alkoi haastajasarjan ottelulla, jossa Atlas kohtasi BK-46:n Karjaalta. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, mutta ottelun loppua kohden Atlas sai tiivistettyä puolustustaan ja onnistui tekemään hyökkäyksessä tarvittavat maalit ja siten käännettyä pelin itselleen. BK-46 oli edellä heti ottelun ensi minuuteilta, ja Atlas pääsi edelle vasta tilanteessa 11-10. Tämän jälkeen Atlaksen johto piti, ja Atlas johti enimmillään jopa viidellä maalilla. Tämän piti olla jo selvää Atlakselle, mutta BK-46 oli asiasta eri mieltä. BK-46 tasoitti pelin ajassa 39:40, jolloin tilanne oli 21-21. Viimeisessä hyökkäyksessä Atlas osoitti kuitenkin vahvuutensa, ja Onni Lyra teki 22-21 voittomaalin ajassa 39:58. Loistavaa taistelua loppuun asti.

Kilpasarjan ottelussa kulta- ja hopeamitalit olivat ratkenneet jo pari viikkoa ennen päätösottelua. BK-46 osoitti kuitenkin selvästi kovempaa voitontahtoa heti ottelun ensi minuuteilta, ja he karkasivat ajassa 8:31 jo 7-2 johtoon. Atlas pääsi kuitenkin lähemmäksi ennen erätaukoa, jolloin tilanne oli 11-12. Hetki tauon jälkeen tilanne oli tasalukemin 14-14, mutta sen jälkeen ottelun loppu oli BK-46:n näytöstä. Päätöslukemat olivat vierasjoukkueelle 23-29. Tulevana viikonloppuna CP-2009 pojat osallistuvat Final four lopputurnaukseen, joka järjestetään Siuntiossa. Joukkueella on ollut hyvin nousujohteinen kausi, joten odotetaan innolla miten tässä käy.
Atlas törmää BK-46:n puolustukseen.
Atlas törmää BK-46:n puolustukseen, kuva: Pasi Liesimaa.
Atlaksen D10-pojat mitalit kaulassa.
Atlaksen D10-pojat mitalit kaulassa, kuva: Pasi Liesimaa.

C-tytöt pelasivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa 08-sarjassa, näin ollen ennakkoon ei ollut tarkkaa tietoa minkälainen sarja ja taso oli tiedossa. Kauteen lähdettiin pienellä ringillä ja vähäisellä määrällä yhteisiä treenejä, suurimman osan pelaajista pelatessa myös muissa sarjoissa. Joukkueeseen otettiin myös vahvistukseksi nuorempia pelaajia jotka muodostivat puolet joukkueesta. Kauden aikana peli parani koko ajan ja runkosarjan jälkeen oltiin jo kolmansia! Välillä peleihin oli kuitenkin hieman hankalaa lähteä, kun osa pelasi -09 pelin ensin tai pari pelaajaa tuli suoraan BT pelistä toiselta paikkakunnalta, valmentaja Arto kertoo.

“Kuitenkin sarjassa hävisimme vain yhden ottelun joukkueelle joka ei ollut lopulta sarjan finaalissa. Muuten saimme kaikista peleistä kaivettua voiton kauden aikana.”

Viikonlopun Final Fourissa semifinaalissa oli sarjan kakkonen BK-46 vastassa. Tytöt olivat lähellä yllättää myös tässä pelissä mutta peli päättyi kuitenkin neljän maalin voitoksi vastustajalle, lukemin 33-29. Mitalijuhla jatkui kuitenkin sunnuntaina.

“Pronssipelissä sunnuntaina oli kaikilla asenne ja voitontahto kohdillaan ja johdimme peliä kutakuinkin alusta asti ja loppujen lopuksi pronssimitalit saatiin Myrtsiin luvuin 28-23”, kertoo Tiina Helaskoski. “Allstars joukkueeseen valittiin meidän Saara Alfatin (-09), vasempana laitana, hieno tunnustus hänelle!!!”

Mainitsemisen arvoista myös että Saara Alfatin voitti C-tyttöjen -09 SM-sarjan maalipörssin ja Sara Helaskoski C-tyttöjen -08 SM-sarjan maalipörssin. Lopulta voi mainita että tyttöjen viikonloppu sai oikean huipentuman ja myös finaalipeli BK-46 ja PIF:in välillä päätyi vasta tiukan taistelun ja jatkoajan jälkeen BK-46:n voitoksi, lukemin 26-27.

Final Fourin tulokset

C-08 tytöt voitettuaan pronssiottelun.
C-08 tytöt voitettuaan pronssiottelun.
C08-tyttöjen Final Four Allstars joukkue, jossa Atlaksen Saara Alfatin O6.
C08-tyttöjen Final Four Allstars joukkue, jossa Atlaksen Saara Alfatin V6.
Scroll to top